Истанбул е най-посещаваният град в света, след като през 2023 г.

...
Истанбул е най-посещаваният град в света, след като през 2023 г.
Коментари Харесай

Вижте кои са най-посещаваните градове в света за 2023 г.

Истанбул е най-посещаваният град в света, откакто през 2023 година е привлякъл 20,2 млн. интернационалните гости – с 26% повече, в сравнение с през 2022 година Това сочи ранглиста на Euromonitor International, представена от CNBC.
Историческият център на Истанбул е включен в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО. Според National Geographic най-хубавото време за посещаване на Истанбул е напролет или есента. 
На второ място в класацията е Лондон с 18,8 млн. интернационалните гости през 2023 година Британската столица записва 17% растеж на визитите на годишна база.
Euromonitor International акцентира, че Лондон разполага с най-хубавата туристическа инфраструктура в света. Според CNBC няколко компании възнамеряват да открият нови хотели в града.
Ню Йорк е единствената дестинация в Съединени американски щати, която попада в топ 10 в класацията. В града са регистрирани 11 млн. визити, което съставлява 24% растеж по отношение на 2022 година
„ Международните пътувания не престават да се възвръщат и през 2023 година се регистрира 38% растеж в броя им. Очаква се той да доближи 1,3 милиарда до края на годината ", се показва още в изследването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР